news-image

Aktivitātes, kas pamodinās visas jūsu maņas! Izbaudi Ģimenes dienu “Spices” Promenādē

Sestdien, 20. jūlijā no pulksten 11.00 līdz 15.00 “Spices” Promenādē norisināsies Ģimenes diena, piedāvājot aizraujošu ceļojumu caur piecām cilvēka maņām – redzi, dzirdi, ožu, tausti un garšu. Pasākuma laikā būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, kurās varēs apgūt māla vēja zvanu izgatavošanu, uzzināt telpu aromterapijas noslēpumus, kā arī izmēģināt savus spēkus perkusiju spēlē.

Katra cilvēka maņa ir unikāla un būtiska bērna attīstības veicināšanā, palīdzot izprast apkārtējo pasauli un uzlabojot spēju reaģēt uz stimuliem. “Spices” Ģimenes dienā bērni tiks iesaistīti daudzveidīgās aktivitātēs, piedāvājot bagātīgu sensorās pieredzes klāstu, tādējādi veicinot vispusīgu attīstību.

Ģimenes dienā klātesošo acis pārsteigs “Laboratorium Zinātnes skola”, liekot noticēt zinātniskiem brīnumiem. Izjust mūzikas un skaņu harmoniju varēs bungu aplī, kur vadītāja uzraudzībā ikvienam būs iespēja piedalīties kopīgā muzicēšanā un izmēģināt savus spēkus perkusiju spēlē. Šī meditatīva pieredze, ļaujoties ritmu skaņām, atbrīvos no ikdienā uzkrātā stresa. Tiem, kuriem patīk darboties ar rokām, vērts izmantot iespēju no māla un citiem materiāliem izgatavot savu muzikālo vēja zvanu ar īpašu auru un skanējumu. Magnētu vai citu piemiņas lietu no pasākuma varēs uzmeistarot ģipša meistarklasē. Savukārt sajust smaržas nianses ļaus aromātisko eļļu darbnīca – tās dalībniekiem būs iespēja izveidot savu īpašo eļļu telpu aromatizēšanai.

Pastaigājoties pa pēdu sajūtu taku, kas veidota no dažādiem ikdienā sastopamiem materiāliem, bērni iepazīs pasauli, sajūtot dažādas tekstūras.
Par garšas kārpiņām lieliem un maziem parūpēsies Promenādes (gājējiem drošs savienojums starp “Spice” un “Spice Home”) gardumu tirgotāji.

Lielisku atmosfēru nodrošinās pasākuma vadītājs - aktieris Māris Skrodis un DJ Ricardi B, un kā ierasts, darbosies arī foto stūris ar iespēju fotogrāfijas izdrukāt.